Anke Roijakkers

Ik ben werkzaam als psycholoog (drs.) en heb twee jonge kinderen, een man, een hond van 4 en een kat van 19.

Naast mijn jarenlange werk met (jong)volwassenen was ik voor mijn oudste zoontje op zoek naar een manier waarop hij letterlijk beter in zijn vel zou komen te zitten, minder overspoeld zou raken door alles wat hij hoort en ziet, beter mee zou kunnen komen in de klas, minder faalangst zou hebben en meer grip zou krijgen op de sociale omgang met andere kinderen.

Deze zoektocht heeft me uiteindelijk bij het INPP gebracht, waar de kern van veel leer– en gedragsproblemen gedegen en voor de lange termijn wordt aangepakt. Via de INPP-methode werd de therapeut duidelijk dat bij mijn zoontje nog veel lichamelijke reflexen actief zijn die normaliter voor de eerste verjaardag geïntegreerd zijn. Zijn zenuwstelsel is op cruciale onderdelen nog onrijp (meer specifiek “neuromotorisch onrijp”). Het belemmert hem in alledaags gedrag dat van cruciaal belang is om goed te kunnen leren: rechtop zitten, concentreren, visueel focussen, horen en luisteren (verwerken van wat je hoort) en oorzaken met gevolgen kunnen verbinden.

Met eenvoudige oefeningen hebben we al veel vooruitgang geboekt. Voor mij was dit een doorslaggevende reden om me in mijn werk als psycholoog te gaan specialiseren in leer- en gedragsproblemen middels de methode van het INPP.

Copyright © 2017-    |    Web design and Dwaallicht logo by thesoulman.nl