Burn-out

Er bestaan veel definities en veel behandelingsvormen voor burn-out, variërend van rust tot snel weer aan het werk, de natuur in, mindfulness, neurofeedback, sporten enzovoorts. Als je door die bomen het bos niet meer ziet is dat niet zo gek, en bovendien herkenbaar. Mijn ervaring is dat de vorm van de behandeling afhangt van de ernst van je burn-out, de oorzaken, en de fase waarin je zit.

Ben je zover doorgegaan dat je lijf zichzelf heeft uitgeschakeld, dan kun je inzichtgevende therapie toepassen, maar meer passend is rust, steun en regelmaat. In mijn geval heb ik me een half jaar als een kluizenaar gedragen. Dat was wat ik nodig had op dat moment. Ik moest van moment tot moment blijven voelen en telkens stilstaan en me afvragen: “Is dit wat ik nu nodig heb?” En voor iedereen werkt het weer een beetje anders. Het probleem is dat het bijzonder moeilijk is om in een fase waarin je zo onderuit bent gegaan te voelen wat je daadwerkelijk nodig hebt.

Hierbij kan ik je helpen; durven stilstaan, durven vragen en durven luisteren naar je lijf dat al jaren zo hard heeft geschreeuwd zonder echt gehoord te worden. Daarvoor bestaat volgens mij geen pasklare snelle oplossing, want bij een burn-out raak je meestal wel zodanig beschadigd dat het nodig is om echt de tijd te nemen voor herstel. Wat ik je kan bieden, is samen ontdekken wat jij op dit moment nodig hebt, om uiteindelijk te komen tot een levensstijl die daadwerkelijk bij jou past.

Copyright © 2017-    |    Web design and Dwaallicht logo by thesoulman.nl