Werkwijze

Leren luisteren naar je eigen stem

Meestal hebben andere mensen grote invloed op wie jij denkt te zijn. Al die meningen van iedereen—van je ouders, je broers en zussen, je vrienden—en het gevoel continu door te moeten kan erg belastend zijn. En stilstaan is vaak juist  best eng. Hierdoor kun je ver verwijderd raken van wie je werkelijk diep van binnen bent en van wat jou het meest gelukkig maakt in het leven. In de behandeling leer ik je luisteren naar jezelf. Ik help je om je uit de warboel van gedachten en gevoelens weg te leiden, en om weer structuur aan te brengen.

Tijdens de gesprekken gaan we aan de hand van jouw klachten op zoek naar de oorzaken van deze klachten. Ik heb geleerd dat het bewust worden van wat je voelt in je lijf en van het gedrag dat je vertoont de eerste stap is naar meer plezier in je leven. De kunst is vervolgens om de gedrags- en gedachtepatronen te veranderen die jou belemmeren. Verbetering ontstaat niet door alleen anders te leren denken. Aandacht besteden aan je lijf en het leren doorvoelen van emoties is net zo noodzakelijk voor verandering. Dat hoort ook bij de behandeling.

Soms zijn ook andere professionals nodig om je te helpen in jouw behandeling. Ik werk in dat geval graag samen met mensen wiens werkwijze ik uit eigen ervaring goed ken, en die ik vertrouw, waaronder een psychotherapeut,  een osteopaat, en een lichaamsgerichte therapeut.

Copyright © 2017-    |    Web design and Dwaallicht logo by thesoulman.nl